Pazartesi, Ocak 04, 2010

Kalan Sağlar Bizimdir !

Herkese merhabalar. Başlıktan anlaşılacağı üzere sakatlıklarla boğuşan takımım Blazers hakkında bir durum değerlendirmesi yapmak istiyorum. Sakatlanmayan oyuncularla neler yapılabilir yeni kadro tercihi nasıl olmalıdır bu sorulara yanıt aramaya çalışacağım.

Blazers geçtiğimiz dönemlerde yaptığı köklü değişiklikle başarılı bir takım olma yolunda önemli adımlar atmış ve ligin sıradan bir takımıyken Batı'da konferans beşinciliğine kadar yükselmişti. O dönemde takımı takım yapan isimlerin şu anda sakat olması büyük bir dezavantaj olsada hala yapılabilecek bir takım hamleler var. Pozisyon pozisyon değerlendirmek gerekirse elde Bayless gibi yetenekli bir isim , Andre Miller gibi veteran bir oyuncu var. Evet Blake'in rotasyondaki yeri ve önemi tartışılmaz ama Blazers'ta önemli bir kadro derinliği olduğu açık gerçek. ( Her ne kadar şu anda kadro derinliğinden bahsetmek mümkün olmasada ) Asıl adam Brandon Roy'un sağlığını koruması ise Blazers adına en önemli gereklilik.Kadronun bu kadar kısıtlı olduğu şu dönemde Brandon Roy'un elini taşın altına fazlasıyla sokması gerek ki zaten bunu yaptığına inanıyorum. Takımın liderliğini üstlenecek isimde kendisi olacaktır zaten bu kadar genç bir takımın lideride bu kadar genç olmalı. Roy, Blazers'ın oyun yapısına çok uygun bir skorer. SF pozisyonu ise tam bir kapalı kutu konumunda. Webster önemli bir oyuncu ama zaman zaman iyi katkı verirken zaman zaman duruyor. Roy'un onu oyuna daha fazla katması ve daha çok top alması gerekiyor. Travis Outlaw ise duygularıyla basketbol oynayan bir isim profesyonelliği konusunda sıkıntılar var maçın belli anlarında fazlasıyla kopan ve zaman zaman patlayan bir isim. Ancak o kadar yanlış şut kullanıyorki fena bir oyuncu olmamasına rağmen ilk 5'te tercih edilmiyor. Ancak bu kadar sakatlık varken oda takımda yer bulacaktır. Rudy ise Eurobasket'ten geldikten sonra istediği performansı gösteremedi ve geçen sezonun altında kaldı. Sakatlık sıkıntılarının onuda etkilediği düşünülürse bu sezonun Blazers adına önemli hayal kırıklıklarından biri olarak görüyorum. Takıma katkı veremeyeceği bir dönemde Blazers SG'de sadece Roy'a bağımlı kalacaktır. Ayrı bir parantez açılması gereken diğer bir isim olan Bayless ise '88 doğumlu yani sadece 21 yaşında. NBA'de 2.sezonunu oynuyor ve daha yeni bir oyuncu olmasına rağmen önemli katkı veriyor. Blake'in sakatlığında daha çok şans bulacağı düşünülürse onun için bu sakatlıklar fırsat oldu diyebiliriz. İyi oynayarak formayı kapabilir eğer kaparsada kimseye bırakmaz. Ancak oyun kurucu pozisyonunda baya eksiği var. Oyunu yönlendirme , liderlik gibi vasıfları yok. Kağıt üstünde baktığımızda kalan kısa oyuncularda bir sıkıntı gözükmüyor. Bazı sakatlar olsada kısalar bekleneni verecektir.



McMillan'a fan tavsiyesi : Bu satırları okuyorsa Andre Miller'la başlamak yerine Bayless'ta ısrar etsin.Daha diri , daha iyi savunma yapan ve daha patlayıcı bir oyuncu.Takımın sıkıntılı olduğu şu dönemde saha içinde yaptığı bir hareketle takımı harekete geçirebilecek özelliğe sahip bu nedenle Bayless benim gözümde 1 adım önde.


Kısa oyunculardan bahsettik.Şimdi sıra işin eleştirilecek yanında yani uzunlarda.Sezon başından beri kalburüstü bir uzunun takviyesinin gerekli olduğunu söyledik ama doğruları yapmasına alışık olduğumuz Pritchard bu sefer etkisiz kaldı ve uzun takviyesini tabiri caizse sallayarak şu anki sıkıntıların yaşanmasına neden oldu. Oden zaten Yao Ming'ten sonra ligin cam adamı. Aldridge iyi bir orta mesafe şutorü ama savunması ligin en vasat PF'leriyle eşdeğer.Oda son derece kırılgan savunma sertliği olmayan ve aldığı darbelerle kısa sürede oyundan düşen , sakatlanan bir oyuncu.Pryzbilla'nın ipiyle kuyuya inersen konferansın dibine demirlersin. Eee o halde ne bekliyordu Pritchard ? Herkesin sakatlanmasını mı ? O zaman işte şimdi herkes sakat bakalım şimdi neler yapacak ? Doğrusunu söylemek gerekirse PF ve C pozisyonundaki bu sıkıntılar çözülmediği sürece sadece Play-Off takımı olarak kalırız. Sezon başında bu pozisyona ilaç (!) olarak alınan Dante Cunnigham'ın ne durumda olduğu ortada fiziği yetersiz , şutu yetersiz. Bu adamlamı Play-Off'ta başarı bekliyorsun ? Eğer bekliyorsan geçmiş olsun zaten. Bize veteran olarak nitelendirebileceğimiz ve pozisyonunda NBA'in saygı gören oyuncularından biri olan bir uzun gerek. Aman he bu satırları okuyorsa Pritchard gidip yine Juwan Howard gibi biriyle anlaşmasın bir dahaki satırlarımda fena söverim. Diğer oyuncular zaten görev oyuncuları ve fazla birşey beklemek yanlış olur uzun lafın kısası kalburüstü bir uzun çok kısa sürede takviye edilmeli.

Blazers adına felaket bir şansızlık yaşanmaya devam ediyor ama takımın hala birşeyleri başaracak gücü var. Eğer Pritchard lütfedipte bir saha içine bakarsa bir uzun takviyesi yapacaktır. Eğer kalburüstü bir uzunda gelirse Blazers yine " iyi " takım statüsüne erişecektir. Ne diyelim kalan sağlar bizimdir ..

TheMvp

1 yorum: