Cuma, Nisan 30, 2010

5. Periyot Play-Off Ateş'ine Hoşgeldiniz !!!

5. Periyot Play-Off Ateş'ine Hoşgeldiniz !!!





















5.Periyot Normal Sezonun En İyileri



Yılın En İyi Takımı

Bandırma Banvit

Yılın Oyuncusu

Radoslav Rancik

Yılın Savunmacısı

Furkan Aldemir

Yılın 6.Adamı

Darius Washington

Yılın En Çok Gelişme Göstereni

Ceyhun Altay

Yılın Genç Oyuncusu

Furkan Aldemir

Yılın Koçu


Orhun Ene

















PARTİ BAŞLASIN !!!


Beko Basketbol Ligi’nde ‘Sezonun En Ateşli Zamanı’, basın toplantısı Swiss Otel Geneve Salonu’nda düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.

Basın toplantısına TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, takım temsilcileri, sporcular, medya mensupları ve davetliler katıldı.



Açılış konuşmasını yapan TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, Beko Basketbol Ligi play-off’larının büyük bir çekişmeye sahne olacağını söylerken, “Heyecanıyla, coşkusuyla bir sezonu daha tamamlamış olduk. Geçmiş dönemde yaşadığımız güzellikleri artarak yaşayacağımızı umuyorum. Bütün takımlara başarılar diliyorum” dedi.




TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin ise “Çok heyecanlı geçen bir süreci geride bıraktık. Türkiye Kupası dahil 271 müsabaka geride kaldı. Bütün kulüplerimiz heyecanla geçen bir süreci tamamladı. MHK olarak canımızın sıkıldığı anlar oldu. Basketbol bir hata oyunu sonuçta. 8 takımımız final grubuna başlıyor. Kolay bir süreç değil. Sonuçta 240 müsabaka geride kaldı. Gerçekten takımları tebrik ediyorum. Play-off sürecinde yaşanacak coşku ve çabanın FIBA 2010 Dünya Şampiyonası öncesinde basketbol kamuoyu için de önemli bir işlevi olacağını düşünüyorum. Milli Takımımızın kıymetli sporcuları bu takımlardan çıkacak. İyi bir süreç geride kaldı. Biz en az hatayla maçları yöneltmeye çalışacağız. Görevlendirdiğimiz arkadaşları titizlikle seçtik. Umuyoruz ki en az hatayla yönetecekler. Büyük bir çaba göstereceğiz ve bizler de sizin gibi heyecanı yaşayacağız. Bu bakımdan herkese başarılar diliyorum” diye konuştu.


TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, play-off’un çok heyecanlı geçeceğini söylerken, “Bu ateşli ligin play-off’un başlangıcında burada olmaktan memnunuz. Her şeyden önce bu heyecanı kılan bütün sporculara, kulüplere ve yöneticilere teşekkür ediyoruz. Dönem dönem web sitemizden maçların canlı yayınlarını yapıyoruz ve önceki maçların özetlerini koyuyoruz. Montaj yaptıkça seçmekte zorlandığımız hareketler olduğunu gördük. Biz bu ligdeki heyecanı tüm halka taşımak için bir iletişim planı yaptık. Play-off oynanan şehirlerimizde, önemli meydanlarda ve diğer şehirlerden gerek dış mekan etkinlikleriyle bazı hediyeler vereceğiz. O vatandaşlardan maçlara gelenler hediyeler kazanma şansı yakalayacaklar. Basketbolseverler tribünlere geldiğinde hem kaliteli maçlar izleyecekler hem de hediyeler kazanacaklar. İnşallah gelecek senelerde daha da ateşli ve kaliteli maçlar olacak” açıklamasında bulundu.


TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, normal sezonun heyecan fırtınası şeklinde geçtiğini söylerken, “Böyle kaliteli bir ligde görev yapmaktan heyecan duyuyoruz. Ligden düşen takımın son hafta belirlenmesi play-off eşleşmesinin son hafta olması heyecan verici. Antrenör ve sporcuların basketbolseverleri heyecanlandırması ve basketbol zevkini arttırması çok önemli. Herkese başarılar diliyorum” dedi.



Efes Pilsen Baş Antrenörü Ergin Ataman, takımını göstermiş olduğu performanstan dolayı kutlarken, “İkinci sezon üst üste 27 galibiyet alan, en fazla sayı atan ve an az sayı yiyen takım olarak sezonu tamamladık. Şimdi play-off’larda ciddi bir rakiple oynayacağız. Tesadüfen Erdemir ile son hafta oynadık ve karşılaşma çok çekişmeli geçti. Son 8-9 maçta bizi en çok zorlayan takım oldu. Kadro kapasitesi olarak ve hedef olarak favori gözüksek de Erdemir, son iki sezondaki yapısıyla Beko Basketbol Ligi’ne renk katan bir ekip. Yerel bir bölgede böyle bir organizasyon gerçekleşmesi önemliydi. Favori biziz, kapasitemizi sahaya yansıtıp hedefe doğru ilerlemek istiyoruz” dedi. Play-off öncesi hazırlık karşılaşmaları yaptıklarını da belirten Ataman, “Euroleague’de sezonu kapattıktan sonra lig karşılaşmalarında maçların farklı sonuçlarla tamamlanması bizim için eksiklik olabilir diye düşündük. Üç hazırlık maçı yaptık ve tempomuzu yükselterek play-off provası gerçekleştirdik. Bu maçlar bize faydalı oldu. Kulübün maddi gücünü burada kullandık. O nedenle de teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Erdemir Baş Antrenörü Ahmet Çakı ise geçtiğimiz sezon son 3 haftada ligde kaldıklarını ancak bu yıl play-off oynayacaklarını söylerken, “Bu seneye play-off hedefiyle yola çıktık. Belki bir iki basamak daha yukarıdan play-off’lara girebilirdik. Bizim için play-off oynamak mutluluk verici. Tarihimizde ilk kez play-off oynayacağız. Sonuçta en iyi takımdan biriyiz. Kadromuzdaki oyuncular ve benim için ilk play-off olacak. Sadece Ümit Türkoğlu daha önce play-off oynamıştı. Efes Pilsen bu yıl ligi domine etti. Biz ise play-off’a kalan 8 takım içerisindeyiz. Televizyon başında ve maçları izlemeye gelen takımlar iyi basketbol izlettirmek istiyoruz. Efes Pilsen bizden üstün takım. Ama amacımız iyi mücadele edip maç veya maçlar kazanabilmek. Takım olarak biz elimizden geleni göstereceğiz” dedi. Hakan Köseoğlu’nun sezonu asist kralı olarak bitirmesine de değinen Baş Antrenör Ahmet Çakı, “Hakan istatistik olarak ön plana çıksa da biz takım olarak iyiydik. Oyuncuklarıma ve kulüp yönetimime teşekkür ediyorum. Genel olarak tüm herkese teşekkürler. Umarım play-off’ta da bunu gösteririz” açıklamasında bulundu.


Efes Pilsen oyuncusu Kaya Peker, play-off’a katılan bütün takımlara başarı dileklerini sunarken, “Biz normal sezonda 3 maç kaybetsek de burada işler daha farklı. Şampiyonluğa gitmek için Erdemir’i geçmek zorundayız. Onlar iyi takımlar. Öncelikle rakibimize başarılar diliyorum. Sezon başında Efes Pilsen’in çok hedefi vardı. Sezonu lider bitirmek önemliydi. Uzun süreçte Euroleague oynarken zorlu dönemlerden geçiyorsunuz. Biz liderliği kaybetsek de geri almayı başardık” dedi.


Erdemirspor Takım Kaptanı Erdal Bibo ise kulüp tarihinde ilk kez play-off oynayacaklarını söylerken, “Bu gerçekten önemli bir başarıdır. Efes Pilsen şampiyonluk için oynuyor. Biz de Cumartesi günü Efes Pilsen’e dişli bir rakip olacağımızı gösterdik. Ben şahsen çekişmeli bir seri olacağını bekliyorum” diye konuştu.



Fenerbahçe Ülker’de Yardımcı Antrenör Ertuğrul Erdoğan, öncelikle A Milli Takım ve Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic’in sağlık durumuyla ilgili bilgi verirken, “Biz hergün Tanjevic ile birlikteyiz. Kendisi ameliyatta verdiği kiloları geri aldı. Düzenli olarak yürüyüşler yapıyor ve antremanlara da geliyor. Bir anlamda mesaisini sürdürüyor ve sağlığı da iyi durumda” dedi. Bornova Belediyesi’nin ligde başarılı işlerin altına imza attığını söyleyen Yardımcı Antrenör Ertuğrul Erdoğan, “Baş Antrenör Aclan kavasoğlu ikinci ligde büyük bir sürpriz gerçekleştirerek takımı Beko Basketbol Ligi’ne taşıdı. Ligin en başarılı takımlarından biriler. Kadro ve yeni bir takım olarak çok önemli bir pozisyon elde ettiler. Bizim için play-off serisi zorlu geçecek. İyi takım ve sert oynuyorlar. Ama Fenerbahçe Ülker de hedefleri doğrultusunda kazanmak isteyecektir. Oyuncu ve deneyim açısından farklılık söz konusu. Biz bunu sahaya yansıtmak istiyoruz. Hedefimiz olan şampiyonluğa gitmek istiyoruz” diye konuştu. Takım içerisinde yaşanan sakatlık sorunlarına da değinen Erdoğan, “Uzun yıllardır bu ligde asistanlık yapıyorum. Sakatlıklar her takımın başına geliyor. Ama bu sezonki gibi dramatik ve uzun sakatlıklar görmedim. Antrenörün de durumunu ekleyince olay daha da farklı bir boyut kazanıyor. Biz 5 haftadır birlikte çalışıyoruz ve bu noktada oyuncuların ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. İş disiplini ve azimle çalışıyorlar. Her kötü olayı töleransla kapatmaya çalışıyorlar. Takımın form grafiği bizi daha çok ilgilendiriyor. Tahmin ediyorum ki Roko Ukic’in de takıma dönmesiyle daha da güç kazanacağız” açıklamasında bulundu.


Bornova Belediyesi Baş Antrenörü Aclan Kavasoğlu, ligdeki ilk senelerinde play-off oynamanın önemli olduğuna değinirken, “Bizim için ilk senemiz gelecek anlamında da önemliydi. Belediye Kuruluşu olarak basketbola bir anlam kattığımızı düşünüyorum. Playoff’a yedinci sıradan girdik. Sportif başarı bir anlamda gelebiliyor ki bu nedenle oynanan basketbolun övülmesi daha sevindirici. Fenerbahçe Ülker’in rakibi olmak zevk verici. Basketbol adına bir şeyler yapmak istiyoruz. Skora da yansıtmak istiyoruz. Fenerbahçe Ülker’in gücü ve kadrosu üst seviyede. Ama biz önce kendi kriterlerimizi sahaya yansıtmak istiyoruz. Maçın sonucunu etkileyeceğimizi düşünüyorum. İyi basketbol izlettirmek ilk dileğimiz ” dedi. Sezon içerisinde yaşanan sakatlık sorunlarına da değinen Kavasoğlu, “Her takımda olduğu gibi sakatlıklar yaşadık. Bizim dezavantajımız şu. Oynadığımız basketbolun niteliklerini değiştiremiyoruz. Tyler’ı transfer ettik ve başarılı da olduk. Takımın içindeki arkadaşlık uyum ve kulübün imkanları gelen oyuncunun da uyum sağlamasını kolaylaştırıyor. Cüneyt’in zaten bilgi ve tecrübesi biliniyor. Bize de takıldığında formsuz geldi. Onun uyumu önemli. Bu seride de gücümüzü kullanmak istiyoruz. Ama iyi basketbol oynayacağımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.


Fenerbahçe Ülker oyuncusu Mirsad Türkcan, sakatlık durumunun iyi olduğunu söylerken, “Bütün takım çeşitli sakatlık sorunları yaşadı. Roko Ukic elini kırdı 3 hafta önce. Bizim en önemli oyunculardan biri durumunda. Ancak Roko oynayacak. Sezon başından bu yana çok şansızlık yaşıyoruz. Ama Çarşamba’dan itibaren yeni sayfa açacağız. Play-off’larda farklı basketbol oynanıyor. Her sene gibi biz şampiyonluk istiyoruz. Türkiye Kupasını kazandık. Ancak şampiyonluk daha önemli. Biz Bornova’yı geçmek istiyoruz” dedi.


Bornova Belediyesi oyuncusu Cüneyt Erden, takım arkadaşlarının çok heyecanlı olduğunu söylerken, “Daha önce play-off oynayan oyuncu sayısı yok. Ama play-off da anlatarak olmuyor. İlk maç bizim için önemli. Diğer maçlar daha önemli. Fenerbahçe Ülker gibi kaliteli takıma karşı oynayacağız. 2 sene de birinci lige çıktık. Şimdi play-off da oynayacağız. Play-off’a girebilmemiz için Banvit, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Cafe Crown maçları önemliydi. Fenerbahçe Ülker maçıyla play-off’a kalmayı başardık. Fenerbahçe Ülker maçı ayrı önemliydi. Az da olsa iddiamız var. 0-0 başlamayı başardık. İstanbul’dan bir maç alabilirsek farklı şeyler olabilir” diye konuştu.


Beşiktaş Cola Turka Takım Menajeri Murat Murtazaoğlu, Baş Antrenör Burak Bıyıktay’ın babasının vefat etmesi nedeniyle toplantıya katılamadığını söylerken,“Baş Antrenör Burak Bıyıktay bu toplantıya katılacaktı. Ama babasının bu sabah vefat etmesi nedeniyle katılamadı. Türk Telekom lige istediği gibi başlayamadı ama toparlandı. Ankara’ya 2-0’lık avantajla gitmek istiyoruz. Akatlardaki mücadele bizim için çok önemli olacak” dedi. ABD’li oyun kurucu Marque Perry’nin durumuna değinen Murtazaoğlu ayrıca, “Perry iyileşti ve antremanlara başladı. Geçen hafta maça çıktı ancak ağrıları artınca yine tedavisine devam edildi. Perşembe günü oynayacak gibi duruyor. Takımda bir sorun bulunmuyor” açıklamasında bulundu.



Türk Telekom Genel Menajeri Ahmet Arif Turhan, Beşiktaş Cola Turka Baş Antrenörü Burak Bıyıktay’a başsağlığı dilerken, “Türk Telekom olarak hedeflerimiz her zaman şampiyonluk. Bu amaçla yola çıkıyoruz. İlk dört hedefledik ama beşinci olduk. Beşiktaş Cola Turka karşısında iki maçı da kaybettik. İlk maçı İstanbul’da oynayacağız. Eğer o maçı kazanırsak geride kalan iki maçı Ankara’da oynayacağız. Yarı finale yükselmek istiyoruz. Tutku Açık sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Ümit Sonkol ise yetişecek gibi duruyor. Hedefimiz ilk olarak yarı finale kalmak ve ardından da finale yükselmek” dedi.




kaynak: tbf.org.tr








EFES

1

ERD

0

Bu seriyi konuşmaya gerek var mıdır bilinmez

Erdemir büyük bir mücadele ile buraya kadar geldi bundan sonrası işin rengi olacaktır.

Efes Pilsen'e lig biraz hafif geliyor Erdemir karşısında zorlanmayacaklardır. Ama bir sonraki turlarda başarı için bu turda erdemirin diş göstermesi şart.


Seri tahmini 3-0



FEN

0

BOR

0

Ligin sürpriz takımı Bornova bu seride illa ki bir galibiyet alacaktır. Fenerbahçe rakibini küçümser ise serinin son maçları çok zevkli geçecektir.

Fenerbahçe için her şey Ukic'e bağlı onsuz final bile tehlikededir.

Ömer Aşık'ın yokluğunu çekiyorlar en önemli kozları olan pota altı halen büyük bir tehlikedir.

Bu tür kritik karşılamalar da skor çok önemlidir dolayısı ile Damir Mrsiç bu serinin oyuncusudur mutlaka süre almalıdır.

Kadro rotasyonunu oturtmakta zorlanıyorlar. Çok fazla oyuncu değişmesinden dolayı oyuncu verimliliği düşebiliyor.


Seri tahmini 3-1


BAN

0

KSK

0

Barış Özcanın sakatlığı takımı çok üzdü bunun takıma yansımayacağını umuyorum.

Muhteşem bir şehir muhteşem bir taraftar kesinlikle bir süt turu hak ediyorlar. Evinde kaybetmeyeceklerdir. Bu faktör onları bir üst tura ulaştıracaktır.

Bir diğer basketbol kenti Karşıyaka en ateşli seyircileri ile evlerinde maç kaybetmeyeceklerdir.

Turu geçmek için genç oyuncularının gayreti gerekmektedir. Ellerin titrediği anlarda yabancıların sadece sorumluk alması gerekecektir.


Seri Tahmini 3-2

BJK

1

TT

0


Karakartal da sorunlar dertler hiçbir zaman bitmiyor para derdi, oyuncu derdi, sezon boyunca etkili oldu. Sezonu nasıl 4.bitirdi? Kendileri bile inanamıyorlardır.

Aslında turu geçemezlerdi ama saha ve 1-0 başlamanın avantajı çok iyi kullanacaklardır.

Pery oynar mı bilmiyorum? Ama Engin Atsür 40 dk. süre ile sahada kalamaz alternatif bulunmalıydı.

Beşiktaş için kilit oyuncu Cevher olacaktır. Onun yüreğine ve skoruna ihtiyaçları var.

Telekom her sezon olduğu gibi dağını bir kadro ile oynuyor. Her hafta ne yapacağı belli olmayan bir takım karşımıza çıkıyor.

Seriyi kazanmaları için Beşiktaş'tan daha fazla skor bulmaları bu şartlarda çok ama çok zor Beşiktaş hızlı tempoda asla yenilmez sete set oynamaları lazım burada da Telekom savunması sıkıntı yaratacaktır.

Telekom için kilit nokta pota altı olacaktır. Kartalın zayıf karnı buradan oynamaları gerekecektir.

Seri tahmini 3 - 2






-D-Wade3 Play-Off Eşleşmeleri Yorumu

Sezona iyi başlayan Beşiktaş Cola Turka'nında sonradan takım içinde yaşadığı sorunlar nedeniyle iyi bir pozisyon alma şansını kaybettiğini söylemek lazım, kadro kaliteleri gereği yine can yakarlar ama takım içinde bir huzursuzluk hakim gibi gözüküyo bu yüzden şok bir sonuç alırlarsa süpriz olmaz.

Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'se zaten bütçeleri ve kadro kaliteleri gereği diğer takımlardan yarım belkide 1 adım öndelerdi sezon başında. Tahmin olarakta ilk 2nin onların olması bekleniyordu son tabloda bunu gösteriyor, ama Fenerbahçe'nin sezon içinde yaşadığı Tanjevic kaynaklı gibi gözüken düşüş bir süre bocalama dönemi yaşatsada tecrübeli oyuncular sayesinde takım tekrar ayaklandı, hele Efes Pilsen gibi avrupaya erken veda etmek ve sadece lige odaklanmak doğal bir çıkış sürecide yaşattı onlara.

Ama şunu söylemek gerekki, ilk 2 sıra dışındaki takımların sağı solu belli değil bu sezon. Gidipte onlardan birine elenirlerse sezon sonunda ciddi bir revizyon şarttır. Zaten kadro kaliteleri ve tecrübeleri gereği eğer bir şok yaşarlarsa koçların hatalarını kabul edip bırakmaları gerekir. Görünen son tablo ve oynanan sezon genelindeki maçlara bakarak açıkcası play-offta sürprizler beklediğim için bunları anlatma gereği duydum. Doğal olan tabii ki ilk ikinin finalini beklemek olur, en azından benim final tahminim bu yine. Zaten özellikle Efes-Fenerbahçe ve Beşiktaş dışındakilerin yarı final yapması bile bu şartlarda büyük başarı olur.


The_Bowler Play-Off Değerlendirmeleri

Efes Pilsen - Erdemir

İlk olarak Efes Pilsen-Erdemir serisine göz atmak lazım. Erdemir takımı bu sezon bir indi, bir çıktı. Ligin şüphesiz en etkili takımı ile oynayacaklar. Şansları maalesef yok gibi bir şey. Efes Pilsen takımı şu durumuyla rakipsiz gözüküyor. Efes Pilsen turu geçer.

Fenerbahçe Ülker - Bornova Belediyesi

Fenerbahçe Ülker'e baktığımız zaman bu serinin kazananı olarak gözüküyor. Ligde oynadıkları ikinci maçı kaybetmeleri onları Play-Off'ta fiziksel olarak etkileyecektir. Efes Pilsen'in 2 maçta bir üst tura geleceğini düşünürsek, Fenerbahçe Ülker'in en az 3 maç oynayıp bir üst tura gelmesi onları etkileyecektir. Tanjevic'in rahatsızlığı sonrası takımın maçlarda iyi yönetilemediğini düşünüyorum. Doğru zamanlarda doğru hamleler gelmiyor o nedenle durumları pek iç açıcı değil ama kadro kalitesiyle seriyi geçeceklerini düşünüyorum.

Bornova Belediyesi sezonun en flaş takımı diyebiliriz. Kendi evlerinde oynayacakları maçta Fenerbahçe Ülker'i zorlayabilirler fakat yıkamayacaklardır. Cüneyt Erden'in topu alıp durduk yerde 3'lük sallamasını da engellemeliler. Turu Fenerbahçe Ülker geçecektir.


Bandırma Banvit - Pınar Karşıyaka

Bandırma Banvit'i yılın en iyi takımı seçtik ve şüphesiz bu turun favorisi konumdalar. Serinin 0-0 başlayacak olması itibariyle uzun bir maç trafiği ve mücadele onları bekleyecek. Ben İzmir'de en az bir maç kaybedeceklerini düşünüyorum. Çünkü İzmir'de ki muhteşem taraftar takımı çok iyi ateşliyor. Bu seride gülen taraf Bandırma Banvit olur.


Beşiktaş Cola Turka - Türk Telekom

Saha avantajı Beşiktaş Cola Turka'da ve kadro yapısı itibariyle düzenli oynamaya çalışan bir takım görüntüsündeler. Ne kadar maddi sorunlarla boğuşurlarsa boğuşsunlar çok iyi mücadele ediyorlar. Bu sebeple bu turda çok büyük şansları mevcut. Özellikle sakat guard Perry'nin dönüşü ile daha da güçlü konumda olacaklar.

Türk Telekom cephesine baktığımızda maalesef şutlar girince kazanan girmeyince kaybeden bir takım görüntüsündeler. Bu durumdan kenar yönetimi rahatsız olmasa gerek ki R.Davis transferi yapıldı. Türk Telekom'un bu seriyi geçmesi için çok iyi bir şut yüzdesi tutturması lazım. Bu turu Beşiktaş Cola Turka geçer.









Hıdır Emmi'nin Sorusu;
Beşiktaş Cola Turka - Türk Telekom Serisinde Hangi Takımı Şanslı Görüyorsunuz ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder