Çarşamba, Nisan 28, 2010

5. Periyot

5. Periyot'un 50. Programına Hoşgeldiniz !!!























BBL İstatistik Liderleri







Sayı Liderliği


1-Quincy Douby | Darüşşafaka Cooper Tires 23.6
2-Joshua Ian Ship | Bornova Belediyesi 19.8
3-Albert Kedrick Brown | Bornova Belediyesi 18.1


Ribaund Liderliği

1-Jermaero Birsute Dorsey Davidson | Darüşşafaka Cooper Tires 10.7
2-Joshua Rolin Heytvelt | Oyak Renault 9.7
3-Leon Vernon Williams Jr. | Erdemir 9,4



Asist Liderliği

1-Hakan Köseoğlu | Erdemir 8.6
3-Barış Ermiş | Bandırma Banvit 4.9
3-Quincy Douby | Darüşşafaka Cooper Tires 4.9



Blok Liderliği

1-Furkan Aldemir | Pınar Karşıyaka 1.5
2-Jermaero Birsute Dorsey Davidson | Darüşşafaka Cooper Tires 1.3
3-Fran R Elegar | Bornova Belediyesi 1.3







TOP 5


Cevher Özer

Ricky Davis

Joshua Ship

Leon Williams

Kaya Peker




İNENLER-ÇIKANLAR


Çıkanlar


Türk Telekom (R.Davis)

Erdemir (L.Williams)

Beşiktaş Cola Turka (C.Özer, E.Atsür)

Bandırma Banvit

Efes Pilsen (Kaya Peker)

Pınar KSK (Furkan Aldemir)

Tofaş

Mersin Bş. Bld.


İnenler


Fenerbahçe Ülker

Galatasaray Cafe Crown

Bornova Belediyesi

Antalya Bş. Bld.






Haftanın Sayısı


( 06 )

Bu hafta "Haftanın Sayısı" 06 çünkü son dönemlerde olayların şehri haline gelen Ankara'nın geçtiğimiz Pazartesi oynanan maçta Türk Telekom ve Galatasaray taraftarlarının karşılıklı Fair-Play davranışları sergilemesi ile istenen hale geldi.








BASKET Mi? DEĞİL Mİ?

Türk Telekom - Galatasaray Cafe Crown maçı sonrası Galatasaray taraftarının takımını yanına çağırarak sahip çıkması

BASKET !



Bu sene yaşanılan maddi sıkıntılar sonrası ligdeki konumu etkilenen Antalya takımlarının durumu




BASKET DEĞİL !













Darius Washington Derbi'de Zor



Türk Telekom karşısında forma giyemeyen Darius Washington'ın bacak adalesinde 2 cm yırtık tespit edildi. Oyuncunun Derbi'de oynaması zor gözüküyor.










Beşiktaş Cola Turka'da Derbi Sevinci



Beko Basketbol Ligi'nde dün oynanan derbi karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker'i 83-68 mağlup eden Beşiktaş Cola Turka'da yüzler gülüyor.



Şube direktörü Hasan Bozkurter, sezon başından bu yana çeşitli şanssızlıklar yaşadıklarını dile getirerek, “Cezalılarımız ve sakatlarımız yüzünden kadromuzu bir türlü oturtturamadık. Ancak aldığımız 4 mağlubiyetin ardından, Fenerbahçe Ülker gibi Avrupa Ligi takımını 15 sayı farkla mağlup etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.



Fenerbahçe Ülker karşısında süre alan tüm oyuncuların görevini yerine getirdiğini kaydeden Bozkurter, sözlerini şöyle sürdürdü: “Engin'in sakatlığı geçti ve dün gerçekten oyun kurucu görevini başarıyla yaptı. Cevher de süper bir oyun ortaya koyarak, Amerikalı oyuncuları aratmadı. Haluk da tartışılmaz mükemmel bir sporcu, takımın ağabeyi, maestrosu. Çok büyük katkısı var. Takımımız çok iyi müdafaa yaparak Fenerbahçe Ülker'i 68 sayıda tuttu. Hücumda da 83 sayı atarak başarılı olduk.”



Hasan Bozkurter, taraftarları bu sezon üzdüklerinin bilincinde olduklarını dile getirerek, “Onları üzdük. Ama onlar da hak versinler, takımımızın başına gelen şanssızlık hiç bir kulübün başına gelmedi. Dün taraftarlarımız bize sahip çıktı ve çok önemli bir galibiyete hep birlikte imza attık. Ligin bitimine 3 hafta kaldı. Taraftarlarımızı salona bekliyoruz. Merak etmesinler, Kartal'ı uçuracağız. Dün Akatlar'da uçurduk, yakında Türkiye'de uçuracağız” ifadelerini kullandı.



Bozkurter, Engin Atsür ile Cevher Özer'i Türkiye'de yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek Türk basketboluna hediye ettiklerini söyledi. Beşiktaş olarak böyle iki iyi oyuncuya sahip olmaktan dolayı gurur duyduklarını dile getirerek, Türk basketboluna bu şekilde hizmet vermiş olmaktan dolayı da sevinçli olduklarını sözlerine ekledi.









Aclan Kavasoğlu: Play-off Hedefimiz İçin Kazanmalıyız



Beko Basketbol Ligi’nde yer alan Bornova Belediyesi’nde Baş Antrenör Aclan Kavasoğlu, Banvit maçını kazanarak play-off açısından önemli bir adım atmak istediklerini söyledi.



Normal sezonda son üç maçı oynayacaklarını belirten Baş Antrenör Aclan Kavasoğlu, Banvit bu sezonun en flaş takımı. Sadece saha içerisinde değil organizasyon anlamında da çok başarılar. Biz de play-off’lara yükselmek istiyoruz. Eğer amacımız play-off ise Banvit maçını kazanmalıyız” dedi.



Geçtiğimiz hafta içerisinde üst üste gelen şansızlıklar nedeniyle istenilen düzeyde basketbol oynayamadıklarını ancak bu hafta daha iyi çalıştıklarını belirten Kavasoğlu ayrıca,Sakatlıklar, hastalıklar ve yaşanan talihsiz kaza bizi olumsuz yönde etkiledi. Ancak ben Banvit karşısında eski durumumuza döneceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu.










Hedef 3'te 3



Beko Basketbol Ligi'nde hafta sonu deplasmanda TOFAŞ ile karşılaşacak Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde hazırlıklar sürüyor.



Pınar Karşıyaka'yı 75-70 yenerek son 8 haftadaki 6'ıncı maçını kazanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, TOFAŞ engelini de geçerek rahat nefes almak istiyor. Baş Antrenör Mete Babaoğlu yaptığı açıklamada, matematiksel olarak netleşmedikten sonra ''ligde kaldık'' demek için erken olacağını söyledi.



Sezonun bitimine üç hafta kaldığını anımsatan Babaoğlu, ''Bu maçlardan en az birinden galibiyet çıkarmamız gerekiyor'' dedi. Amaçlarının son üç maçı da kazanarak ligi daha iyi yerde tamamlamak olduğunu vurgulayan Babaoğlu, bunu başarabilecek güçte olduklarını kaydetti.



Alt sıralardan kurtulma mücadelesi verdiği ve 16 takımın yer aldığı ligde 37 puanla 13. sırada bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, deplasmanda yapacağı TOFAŞ maçının ardından sahasında Darüşşafaka Cooper Tires ve Antalya Büyükşehir Belediyesi (D) ile karşılaşacak.









Yücel Platin: Çok Disiplinli Bir Takıma Karşı Oynayacağız



Beko Basketbol Ligi’nde haftasonu Erdemir ile karşılaşacak olan Oyak Renault’ta Baş Antrenör Yücel Platin, çok disiplinli bir takıma karşı oynayacaklarını söyledi.



Erdemir’in kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip olduğunu belirten Baş Antrenör Yücel Platin, Play-off’u garantilemiş iyi bir takıma karşı oynayacağız. Erdemir çok disiplinli bir takım. Ama son 6-7 haftada bu tip karşılaşmaların favorisinin olmadığını gördük. Kepez Belediyesi’ni mağlup ederek bir üst basamaklarında yükseldik. Artık son 3 maçımızı oynayacağız. Bu nedenle bizim için çok önemli bir karşılaşma”dedi.










Ünal Tuncer: "İyi Oynadık,Kaybettik"



Beko Basketbol Ligi'nde deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne yenilen Pınar Karşıyaka'da basketbol şube sorumlusu Ünal Tuncer, ''İyi oynadığımız karşılaşmada mağlup olduk'' dedi..



Tuncer yaptığı açıklamada, dün kazanmak için gittikleri Mersin deplasmanından yenilgiyle döndükleri için üzgün olduklarını belirterek, şunları söyledi:
''Talihsiz bir maç oldu. İyi oynadığımız karşılaşmada mağlup olduk. Toolson'un sakatlığı nedeniyle müsabakada yer alamaması, Holston'un 5 faulle oyundan çıkması oyunumuzu etkiledi. Yaptığımız basit hatalarla müsabakayı karşı takıma verdik. Ancak hedefimiz yine devam ediyor. İlk 6'yı zorlamaya çalışacağız. Ligin kalan üç maçını galibiyetle tamamlayıp, normal sezonu bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmek istiyoruz.''



Yeşil kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan ve dünkü karşılaşmada forma giyemeyen Toolson'un Türk Telekom maçında oynayabileceği öğrenildi. Ligde 27. haftayı 41 puanla 6. sırada tamamlayan Pınar Karşıyaka, son 3 haftada Türk Telekom, Beşiktaş Cola Turka (D) ve Aliağa Petkim ile karşılaşacak.











Merih Çakıoğlu: "Can Yakmaya Geliyoruz"



Galatasaray'ı yenerek alt sıralardan kopan Türk Telekom, "Can yakmaya" odaklandı.



Galatasaray Cafe Crown’ı yenerek alt sıralardan kopan ve artık yakaladığı formla “Can yakmaya” odaklanan Türk Telekom’un Baş Antrenörü Merih Çakıroğlu, “Sessiz ve derinden geliyoruz. Bu savaşçı oyunumuzu tüm maçlarımıza yayarak sessiz sessiz hedefimize ulaşacağız” dedi.



Merih Çakıroğlu, Türk Telekom’u hesaba katmayanlara 6 haftadır yenilmeyenGalatasaray’ı mağlup ederek iyi bir hatırlatma yaptıklarını söyledi. Çakıroğlu, “Haftanın en önemli maçını oynadık. Rakibimiz play-offa katılmak için müthiş bir performans sergiliyor. Biz ise ilk 4 için mücadele ediyoruz ve sessizce geliyoruz. Maçta üçüncü ve dördüncü periyotlarda hem savunmada hem de hücumda mükemmel mücadele eden oyuncularımı yürekten kutluyorum.



Karşılaşmanın zor olacağını biliyorduk ve 10 gün boyunca buna göre hazırlandık. Rakibimizin oyun kurucusu eksikti. Bizde ise Tutku ve Soner’e, sahada sakatlanan Leng eklendi. Yani şartlar eşitti. Biz avantajlarımızı iyi kullanmaya çalıştık. İkinci yarıda da az hata yaptık. Simas Jasaitis’in ilk yarıdaki skorer oyununa, ikinci yarıda çözüm bulduk. İlk yarıda Davis ile kendisini tutmaya çalıştık ama başarılı olamadık. İkinci yarıda ise Bekir, kendisine rahat şut şansı vermedi. İnanılmaz savunma yaptı ve sayı yollarını kapattı. Böyle olunca da rakip hücumda zorlandı. Biz ise daha etkili olup sonuca gittik ” diye konuştu.




Artık alt gruptan tamamen koptuklarını da sözlerine ekleyen Çakıroğlu, “Bu galibiyetin ardından Pınar Karşıyaka ile de bir hesabımız kalmadı. Hedefimiz kalan 3 maçımızı da kazanarak ilk 4 içinde yer almak. Büyük bir ihtimalle de Beşiktaş Cola Turka ile eşleşeceğiz. Bu nedenle saha avantajını elimize geçirmemiz gerekiyor. Form grafiğimiz yükseliyor. Bu savaşçı oyunumuzu tüm maçlarımıza yayarak sessiz sessiz hedefimize ulaşacak, çok can yakarız” diyerek sözlerini bitirdi.

















Hıdır Emmi'nin Sorusu:




Müthiş Derbi'nin Saat 12:45'te Olması Basketbolumuza Verilen Değeri Ne Ölçüde Etkiliyor ?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder