Çarşamba, Nisan 28, 2010

NBATrKy Action 09/10 Play-off Özel 1. Programı

2009/10 Play-offları nefesleri kesiyor, Play-offların nabzı NBATrKy Action'da atıyor. Bu heyecanı NBATrKy Action ile tavan yaptırmaya kararlıyız ve sezonun 22. NBATrKy Action programıyla karşınızdayız...


Konularımız; En Çekişmeli Maçlardan Kısa Kısa , Play-off eşleşmeleri hakkında yazarlarımızın görüşleri, müthiş Top 10 ve daha fazlası için..


Buyrun Şölene...
 
 


NBATrKy Action başlıyooooorr...





En Çekişmeli Maçlardan Kısa Kısa

Boston Celtics 100-98 Miami Heat

Haydin Gençler Denize Gidiyok

Celtics ile Heat arasındaki Doğu Konferansı 1.Tur 3.maçı American Airlines Arena da oynandı..Seri de 2-0 önde olan Celtics,bu maçı kazanması ile seriyi yüksek bir oran da geçmiş olacak ki Heat içinse işler daha da kötüleşecek..19500 taraftar bu maça ilgi gösterdi..İlk çeyrekte bir Wade atıyordu bir Celtics..Wade ilk çeyrekte 15 sayı ile oynayıp Heat'i ayakta tutuyordu..İlk çeyrek 29-27 Heat üstünlüğü ile geçildi..2.çeyrekte Wade sayı atamazken Celtics savunmasını daha da sertleştirdi..Ama Heat bir şekilde maçın kopmasını engelledi..2.çeyrek 21-20 Celtics üstünlüğü ile bitti..3.çeyrekte Wade her ne kadar üçlükler atsa da 3.çeyreğin sonlarına doğru alevlenen Pierce,ibreyi Celtics'e yönlendirdi ve Celtics 3.çeyreği 32-23 önde kapadı..Son çeyrekte maç daha da heyecanlı hale gelirken son saniyeler de Wade takımını 3 sayı öne geçirecek üçlüğü atamazken,Pierce saniyeleri eritti ve 1 saniye kala şutunu attı ve Celtics'i maçı kazandırdı..Heat her ne kadar son çeyrekte 26-20 üstünlük kursa da maçı kazanamadı..Celtics de Pierce 32 sayı 8 ribaund 3 asist,Garnett 16 sayı 6 ribaund 2 asist,Rondo 17 sayı 8 asist 5 ribaund ile oynarken,Allen 25 sayı 5 asist 3 ribaund ile maçı bitirdi..Heat de Wade 34 sayı 8 asist 5 ribaund,Beasley 16 sayı 6 ribaund,Wright 15 sayı 5 asist 4 ribaund ile oynarken,Haslem 10 sayı 8 ribaund 2 asist ile oynadı..Chalmers ise 10 sayı ile maçı tamamladı..

Los Angeles Lakers 89-110 Oklahoma City Thunder

Gençler Diye Maçı Oynamayan Lakers

Lakers ile Thunder arasındaki Batı Konferansı 1.Tur 4.maçı Ford Center da oynandı..Seri de Lakers 2-1 önde..18342 taraftar maça geldi..Eğer Lakers kazanırsa büyük bir avantaj elde edecek,Thunder kazanırsa seri yeni den başlamış olacak..İlk çeyreğe Thunder çok iyi başlarken Lakers etkisiz bir oyun sergiliyordu..Thunder ilk çeyreği 29-17 önde kaparken,2.çeyrekte Lakers hücum da toparlanmıştı..2.çeyrek 26-25 Thunder üstünlüğü ile kapandı..3.çeyrekte Thunder hem savunma da hem de hücum da çok iyi oynarken,Lakers da ilk çeyrekte ki oyununu sergiliyordu..3.çeyrek 21-22 Thunder üstünlüğü ile bitti..Fark açılırken,Lakers da işler daha da zorlaştı..Lakers son çeyreği 25-24 önde kapasa da,Thunder maçı 110-89 kazandı..Thunder da Durant 22 sayı 4 ribaund 2 blok ile oynarken,Westbrooks 18 sayı 6 asist 8 ribaund ile çok iyi bir maç çıkardı..Green 15 sayı 9 ribaund 2 asist ile oynadı..Kenardan gelen Harden 15 sayı 4 asist 5 ribaund,Maynor 13 sayı 3 ribaund ile maçı tamamladı..Lakers da Bryant 12 sayı 3 ribaund 4 asist ile kötü bir gece geçirirken,Gasol 13 sayı 4 ribaund 3 asist,Bynum 13 sayı 10 ribaund 3 blok ile oynadı..Odom ise 12 sayı 6 ribaund ile maçı tamamladı.

San Antonio Spurs 102-88 Dallas Mavericks

Cuban'a Selamlar

Texas derbisini play-off'a taşıyan iki takım serinin 2.maçın da American Airlines Center da karşı karşıya geldi..Maça 20728 taraftar geldi..Mavericks seri de 1-0 önde..İlk çeyreğe iki takım da dengeli başladı..İki takımın da savunması iyiydi..İlk çeyrek Spurs'ün 24-20 üstünlüğü ile geçilirken,2.çeyrekte Spurs aldı başını gitti..Hem hücum da hem der savunma da çok iyi iş çıkaran Spurs,2.çeyreği 34-26 önde kapadı..3.çeyrekte Mavericks bir an olsun toparlanırken Spurs direncin den bir şey kaybetmedi..Mavericks 3.çeyreği 26-24 önde kapadı..Son çeyrekte 10 sayılık farkı olan Spurs rahatlarken,Mavericks zor dakikalar bekliyordu..Mavericks son çeyrekte de Spurs'e diş geçiremedi ve 20-16'lık skor aleyhine sonuçlandı ve toplamda da Spurs 102-88'lik skor ile maçı kazandı ve seriyi 1-1'e getirdi..Spurs de Duncan 25 sayı 17 ribaund 2 asist ile takımının en skorer oyuncusu olurken,R-Jeff 19 sayı 7 ribaund ile oynadı..Parker ise kenardan gelip 16 sayı 8 asist 4 ribaund ile maçı tamamladı..Mavericks de Terry kenardan gelip 27 sayı 2 ribaund 3 asist ile maçın en skorer ismi olurken,Nowitzki 24 sayı 10 ribaund 4 asist ile oynadı..Kidd ise 5 sayı 8 asist 4 ribaund,Butler ise 17 sayı 7 ribaund ile oynadı..

Denver Nuggets 111-114 Utah Jazz

D-Will Time

Batı Konferansı 1.Tur Nuggets-Jazz eşleşmesinin 2.maçı Pepsi Center da oynandı..19155 taraftar maça geldi..Nuggets seri de 1-0 önde..İlk çeyreğe iki takım da hızlı başladı ve çok sayı bulan iki takım savunmalar da çok da etkili değillerdi..İlk çeyreği konuk ekip olan Jazz 33-30 önde kaparken,2.çeyrekte Jazz hücum performansın dan bir şey kaybetmezken savunmaya büyük bir oran da asıldılar ve 2.çeyreği 30-21 önde kapadılar..3.çeyrekte Nuggets,Jazz'a yüklendi ve 3.çeyreği 31-25 önde kapadı..Jazz son çeyreğe biraz olsun rahat girerken,Nuggets için durum öyle değildi..Nuggets son çeyreği 29-26 önde kapamasına karşın maçı 114-111'lik skor ile Jazz kazandı..Jazz böylelikle seriyi 1-1'e getirdi..Jazz da Williams 33 sayı 14 asist 2 ribaund 7 top kaybı ile maçın en skorer ismi olurken Boozer 20 sayı 15 ribaund 2 asist ile double double yaptı..Miles ise 16 sayı 6 asist 3 ribaund ile maçı tamamladı..Nuggets da Melo 32 sayı 6 ribaund 4 asist 3 top çalma 5 top kaybı ile takımının en skorer ismi olurken,Billups 17 sayı 11 asist 3 ribaund 5 top kaybı ile oynadı..Nene ise 18 sayı 6 ribaund 2 top çalma ile maçı tamamladı..

PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

DOĞU KONFERANSI

(1) CLEVELAND CAVALIERS – CHICAGO BULLS (8)

Playoff’a ilk sıradan giren takım ile son sıradan giren takımın eşleşmeleri, sonucu en kolay tahmin edilen eşleşmelerdir çoğu zaman. Yine de bazen sürprizler çıkar, herkesi şaşırtır. Bu sene Doğu’nun 1-8 eşleşmesinde Kral’ın ekibiyle, D-Rose’un Boğalar’ı karşılaşıyor.

LeBron James, bütün sene ortalığı birbirine kattı, sezonu domine etti. Yaz ayındaki transfer maratonu öncesinde Cleveland ile bir şampiyonluk yaşamak istiyor. Gelecek şampiyonluğa göre kararını verecek aslında. Bunun için çok uğraştığı ortada. Ancak kendisi de tek başına şampiyon olamayacağının farkında. Takım arkadaşlarından yeterli desteği alması gerekiyor.

Chicago’da ise takım halinde bir direniş görmemiz muhtemel olandı seride. Derrick Rose, Joakim Noah, Luol Deng, Kirk Hinrich gibi oyuncular ortak çabayla bir yerlere gelmeye çalışacaklardı.

Serinin ilk iki maçını kazanan Cavs, sahasında bir kazaya uğramayarak seriyi rahatlattı. Buna karşın, LeBron James’in henüz ilk tur maçlarında 40 sayı civarında atmak zorunda kalması, Cavs için bir soru işareti olarak görünüyor. Nitekim üçüncü maçta Bulls, takım halinde iyi işler yaparak kazanmayı başardı.

Cleveland kazaya uğramayacak gibi duruyor.

(2) ORLANDO MAGIC – CHARLOTTE BOBCATS (7)

Bir tarafta tam bir hücum takımı, diğer tarafta tam bir savunma takımı. Ortaya çıkan eşleşmede sonucu belli eden kalite oluyor. Orlando ve Charlotte’un eşleşmesi, iki zıttın çarpışmasında daha büyük güce sahip olanın üstün çıkacağı eşleşme olarak görünüyor.

Orlando Magic, 4+1 hücum sistemiyle, üçlükler ve kendi stratejilerine göre oynuyor. Savunmadan ziyade hücumlarıyla iyi işler yapmaya çalışıyorlar. Rakipleri Charlotte Bobcats ise, hücum anlamında yetenekleri sınırlı olduğundan, takım savunmasına önem verip, rakiplerini oynatmamaya çalışan bir ekip. Bunu sene boyunca başardılar ve Playoff’a yükseldiler. Ancak Playoff’ta tüm takımlar takım savunmasına kavuştuğu için hücum kalitesi de şart oluyor. Bobcats’in seride iddialı olması için bunu kazanması gerek. Buna karşın, sadece bir seride tüm takım değişemeyeceğinden işleri gerçekten zor görünüyor.

Jameer Nelson, Raymond Felton’a büyük üstünlük sağlıyor. İlk ve üçüncü maçlarda gösterdiği performanslar buna net işaretlerdi. Dwight Howard’ın etkisiz performansına rağmen Magic rahat götürüyor seriyi. Üçüncü maçı deplasmanda kazanarak artık rahatladılar. Önümüzdeki turda işleri bu kadar kolay olmayabilir.

(3) ATLANTA HAWKS – MILWAUKEE BUCKS (6)

Sezonun en büyük patlamasını yapan ekiplerden Atlanta Hawks, Andrew Bogut’un sakatlığıyla en önemli parçasını kaybeden, bir çaylağın sırtında ilerlemeye çalışan Milwaukee Bucks’la karşılaşıyor. Hawks’ın büyük avantajla seriye başladığı herkes tarafından biliniyordu.

Atlanta’da en çok dikkat çeken şey, takımın skor dağılımı. Genellikle ilk beşteki tüm isimler çift haneye ulaşıyor. Jamal Crawford bu seri biraz hayal kırıklığı yaratsa da çift haneye çıkabilecek potansiyele sahip. Atlanta’nın takım olarak iyi mücadele etmesi, onları seride öne çıkaran en önemli etken. Bucks’ta ise Andrew Bogut’un yokluğu çok hissediliyor. Kurt Thomas yaşından dolayı yeterli olamıyor. Dan Gazduric’in yetenekleri de çok sınırlı. Ersan İlyasova pivot pozisyonuna kaydırılıyor çaresizlikten. Ersan savunmada takımın en güvendiği oyuncu konumuna geldi. Omuzlarında büyük bir yük var. Al Horford’un Bucks’a en büyük problemi yaşatacak oyuncu olduğu aşikar. Horford’la kimse eşleşemiyor ve rahatlıkla oynayabiliyor Horford. Josh Smith ve Joe Johnson’ın da çok konsantre oynuyor olması, Atlanta’nın rahatlamasında bir başka faktör. Üçüncü maçta Bucks galip gelmiş olsa da, Atlanta’nın avantajlı olduğu gerçeği değişmiyor.

(4) BOSTON CELTICS – MIAMI HEAT (5)

Dördüncü ile beşincinin eşleşmesi, çoğu zaman en yakın eşleşme olarak geçer. Güç dengelerinin birbirinden uzak olmaması, serileri keyifli ve heyecanlı kılar. Bir çok 4-5 serinin yedinci maça uzadığına tanıklık ettik zaman içinde. Ancak bu senenin 4-5 eşleşmesi hiç de bunları karşılamadı.

Boston Celtics, 2008’deki o sert, her topu son topmuş gibi oynayan, her topa atlamaya çalışan ve birlikte oynayan takım yapısına sezon boyunca kavuşamadı. Ama, Playofflar’da farklı olduklarını tekrar kanıtladılar. Serinin ilk maçında 14 sayı gerideyken klasik rakip sinirlendirme ve motive olma hareketlerini yaparak geri geldiler ve maçı kazanmayı başardılar. Belki de o maç, seriyi bitiren maç oldu. İkinci maçta KG’den yoksun olmalarına rağmen Miami’yi tek kelimeyle ezdiler. Üçüncü maçı da deplasmanda kazanarak bir üst turu cebe koydular.

Bunda Boston’ın kendini bulmasının yanında Miami’nin Dwyane Wade’in sırtına binmesinin de büyük etkisi var. Jermaine O’Neal üç maçta 4.0 sayı ortalaması yakalayarak belki de Playofflar’ın en büyük hayal kırıklığını yarattı. Onun etkisizliğine Beasley’in tecrübesizliği, Q-Rich’in faydasız oyunu da eklenince işler dağıldı. Üçüncü maçta Wade sakatlığına rağmen takımını son topa kadar taşıdı, The Truth’un şutu girmese belki maçı kazanmalarını sağlayacaktı. Miami’nin iyi oynamadığı ve serinin baştan bittiğini görmek için basketbol alimi olmaya gerek yok.

BATI KONFERANSI

Los Angeles Lakers 2 - 2 Oklahoma City Thunder

Batı Konferansı'nı 1. tamamlasa da büyük soru işaretleri vardı Lakers hakkında. Son maçlarda o istek ve arzularından kopmuş olmaları herkesin dikkatini çekiyordu kuşkusuz. Thunder ise şanssız bir şekilde 8. tamamladı ligi. Yine de NBA'deki 2. sezonunu yaşayan bir takımın 50 galibiyeti aşması büyük başarı. Seri başlamadan önce herkesin favorisi Lakers'tı elbette, Thunder'ın tecrübesizliğinden dert yanılıyordu. Ama kimse bilmiyordu ki Thunderlı gençlerin kazanma azmiyle yanıp tutuştuklarını !

İlk iki maçı kazanan taraf Lakers olsa da oynadıkları oyun keyif vermemişti. Thunder'a sahasında 1 maç alır gözüyle bakar olmuştu herkes. Ama Thunder sürprizin büyüğünü yaptı ve serinin 4. maçında rakibine tam 21 sayı fark atarak seriyi dengeye taşıdı. Evet Lakers'a yaptılar bunu, dalga geçmiyorum.. Koç Phil Jackson'ın takımdaki mantaliteyi bir an önce değiştirmesi gerek. Kobe dahil olmak üzere herkes şampiyonluğu unutmuş, saçma tercihlerle takımı kurtarma peşinde. Lakers kendisine yakışanı gösteremiyor ne yazık ki. Herşeyden önce bench katkısı neredeyse sıfır. Odom'ın sezon ortasındaki büyüleyici performanslarından eser yok. İlk 5'te de Artest özellikle ofansif anlamda tam bir hayal kırıklığı. Üçgen hücumuyla sayı bulan Lakers seri başladığından beri sadece 1 kez bu yola başvurdu desem herşeyi açıklamış olurum sanırım..

Thunder, seyircisiyle birlikte çok kritik 2 galibiyet aldı ard arda. Staples Center'dan çıkaracakları bir galibiyet onları 2. tura çıkarır ama tecrübe bırakmaz. Durant, Artest'e karşı çok zorlanıyor bu seride. Fakat Westbrook, Fisher'a karşı kariyer maçını çıkaracak derecede rahat oynuyor. Tüm gençler kazanmak için gerekli olan hırsı ortaya koyuyor. Benden tahmin yapmamı isterseniz 4-3 Lakers diyorum. Ama şunu da biliyorum ki bu Lakers bu oyunla 2. turdan öteye gidemez..

Dallas Mavericks 1 - 2 San Antonio Spurs

Mavs sezon boyunca kovaladığı 2.liği aldığına yansın. Karşılarına gelen takım 2.liklerini gölgede bırakacak kadar başarılı bir Play-off ekibi. Spurs kaçıncı sırada olursa olsun Play-offları bir başka oynar ; bunu bilmeyen yoktur. İki takım arasındaki son iki eşleşmeden de Mavs galip ayrılmış olsa da Spurs bu sezon çok farklı. Eskisi gibi yaşlı oyunculara kalmış durumda değiller. Takımda yaşlı kurt olarak nitelendirebileceğimiz tek isim Duncan inanılmaz oynuyor. Kısacası müthiş maçlar bizleri bekliyor..

Serinin ilk maçında galibiyeti göğüsleyen Mavs, devamını getiremedi. Bundaki en büyük faktörler normal sezondaki katkılarını Play-offta sağlayamayan oyuncuların fazlalığı.. Özellikle de Marion. Play-off kariyerinde başarısız bu adam, kim ne derse desin bu bir gerçek. Bench de eskisi kadar aktif değil. Keza Jason Terry. Neredeyse Nowitzki & Kidd'den başka direnen yok diyeceğim, umut ışığı göremiyorum Mavs'te..

Spurs ise saha avantajını ele geçirerek büyüklüğünü gösterdi. Duncan nasıl da oynuyor öyle ; gençlik yıllarını izliyoruz sanki. Parker'ından Ginobili'sine hatta normal sezonda çok eleştrilen Richard Jefferson'a kadar herkes kazanmak için gerekli özveriyi gösteriyor. Böylesine istekli bir Spurs'ün eleneceğini kim iddaa edebilir ki ? 4-2 alırlar seriyi..

Phoenix Suns 2 - 2 Portland Trail Blazers

All-star sonrasını inanılmaz geçiren Suns, sezon boyunca birçok yıldızını feda eden revire dönmüş Blazers'ı ağırlıyordu. Serinin 4-0 bitmesini bekliyordu herkes, nedeni ilk mesajdan anlaşılacağı üzere. Ama o da ne Blazers ilk maçı müthiş bir performansla kazanmış ve işleri kızıştırmıştı..

Suns sonraki 2 maçta durumu toparlasa da son maçı yine kaybetti ve seride durum eşitlendi. Bunda Roy'un sürpriz dönüşünün etkisi büyük tabii. Suns'ı 100 sayının altında tuttukları iki maçı da kazandılar ama bu galibiyet onların son durağı olacaktır..

Suns'ta J-Rich bir gitti bir geldi. Basit hatalar nedeniyle 2 maç kaybettiler. Ama bu onları üzmek yerine hırslandıracaktır, seri 4-2 Suns lehine biter muhtemelen..

Denver Nuggets 1 - 2 Utah Jazz

2.lik peşindeyken son maçlarda aldığı sürpriz yenilgilerle 5.liğe kadar gerileyip saha avantajını da yitiren Utah yılmadı. Üstüne üstlük Kirilenko ve Mehmet Okur'u da feda ettiler seri başında. Buna rağmen ilk maçtaki tökezlemeleri dışında gayet iyiydiler. Ancak Nuggets'ın geçtiğimiz sezonki tecrübesini hesaba katarsak işleri zor..

Deron Williams mükemmel oynuyor. Rotasyonu iyice daralan ; Fesenko'nun eline bakan Jazz'i tek başına götürüyor desek yeridir. Daha çok Wade'den izlemeye alışık olduğumuz performanslar izliyoruz ondan. Boozer'ın da katkılarıyla Jazz'in lehine dönen seride neler olacağını kestirmek cidden güç şu an için..

Nuggets cephesinde ise koç Karl'ın yokluğu büyük ölçüde hissediliyor. Yardımcı antrenör Dantley her ne kadar onun açığını kapamaya çalışsa da Nuggets'ın son haftalardaki gidişati pek iyi değil. Melo ve Play-offlarda kendine gelen Billups dışındaki isimler tıpkı Lakers benchi gibi. Özellikle pota altında çok kötüler. Sakatlıklardan dert yanan Jazz'e maç vermek için oldukça istekliler geride bıraktığımız 3 maç sonunda. Bu serinin akıbeti hakkında konuşmak yersiz olur ama Nuggets kazanmak istiyorsa bir an önce diğer isimleri de devreye sokmalı..

TOP 10

[izlesene]2037963[/izlesene]



Haftanı Üyesi: garydelgadov


Haftanın Yöneticisi: Get-Red


Haftanın Konusu: 2010 Drive To The Finals Sohbet Konusu


Haftanın Videosu: Pierce ve Buzzer-Beater


Haftanın Mesajı: Kahinliğe Son


Haftanın Şarkısı: Justin Bieber ft. Lucadris - Baby


Haftanın Resmi: Burası Karate Salonu Değil Beyler !


Haftanın Fanı: ONU12


NBATrKy Action 09/10 22. Program Çalışanları

bossy (NBATrKy Action Director - Genel Yönetici)
fet10 (NBATrKy Action Director - Genel Yönetici)
nash_ilker (NBATrKy Action Worker-Action Görevlisi)
ulas_fb (NBATrKy Action Worker - Action Görevlisi)
car.mel.015 (NBATrKy Action Worker-Action Görevlisi)
D-WADE/FLASH (NBATrKy Action Worker-Action Görevlisi)



HAFTAYA 2. Play-Off Özel Sayımızla Görüşmek Üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder