Çarşamba, Ağustos 10, 2011

Tarihin En İyi 10 Pivotu



1.Bill Russell

Hiç kimse Bill Russell gibi olamadı . 13 Sezonda 11 Şampiyonluk... Tabikiî yanında muhteşem takım arkadaşları ve muhteşem bir koçu vardı ama başrol ondaydı . Muhteşem blokları ,ribaundları ve boyalı bölgede yaptığı smaçlarıyla hatırlarız biz onu . 1 sırayı kapmaya yeter de artar .



2.Kareem Abdul Jabbar


NBA'de çok uzun süre oynadı : 20 sezon ... Çoğu taraftar onu "Yaşlı Kareem" diye bilir ama yaşlılığında bile dominant bir oyuncu olduğu kesin . 6 kere MVP , NBA Kariyer sayı Rekorunun sahibi : 38,387 . 1969'da oynamaya başladığı NBA'de büyük bir saygınlık kazanmayı başardı . 2.sırayı hakediyor olmalı ...



3.Wilt Chamberlain


Eğer bu sıra istatistik ve rekorlara göre yapılsaydı kesinlikle 1. sırada Wilt Chamberlain vardı . Ama öyle değil . Oyunu fazla bencilceydi bir maçta bu kadar sayı atmasına şaşmamalı . Ribaund makinesiydi . Çaylak sezonunda ortaya koyduğu performans ile herkesi şoke etmişti . Muhteşem bir pivottu ama bir maçta 100 sayı atan biri için 2 şampiyonluk ... "Loser" diyemeyiz çünkü "Rekor" denilince akla gelen ilk isim Wilt Chamberlain ...



4.Shaquille O'Neal


Listedeki bütün oyunculara nazaran kaslı ve geniş vücutlu biri . Bu oyundaki efektifliğini azaltacak bir etken mi ? Kesinlikle hayır . 19 sene sonrasında 23.7 sayı ortalaması , 10.9 ribaund ortalaması , 4 şampiyonluk . Bu sene emeklilik kararı aldı . Bu büyük adamı artık canlı olarak sadece televizyon programlarında yorumculuk yaparken izleyebileceğiz ...



5.Hakeem Olajuwon


En dominant NBA Pivotlarından biri . Sürekli taraftarlar tarafından "Saygı ve Sevgi" gösterilen biri oldu . Nijerya'da çocukluk dönemlerinde oynadığı futboldan dolayı gayet atletik ve yapılı , bir "Oyun Kurucu" edasına yaptığı şutlar (Kim DreamShake'i sevmezki ? ) Rockets taraftarına kendini sevdirmeyi başardı . '94 ve '95 sezonlarında takımının şampiyon olmasında büyük rol sahibiydi .



6. Moses Malone


19 Sezonda 1 şampiyonluk... Biraz fazla mı az ? Evet öyle ... Ama 3x MVP , 13x All-Star 1x Finaller MVPsi ... 79' dan 85'e tam kapasitesiyle tam bir savaşçı gibi oynadı . Muhteşem sezonlar geçirdi , muhteşem oyunlar ortaya koydu . Zamanının en iyilerindendi . Hak ediyor 6.sırayı.



7.George Mikan


George Mikan şuan NBA'ye girmeye çalışsaydı yapamazdı diyenlere "Tabiki çünkü 4 yıl önce öldü..!" derdik . Şaka bir yana kendi döneminin standartlarında , Micheal Jordan döneminin Jordan'ı sayılırdı . Lakers'ın 1950'deki şampiyonluğundaki en önemli pay sahibi ve sonraki 4 sezon için de öyle . Öldüğünde Shaq'ın yaptığı açıklama "99 numara yoksa , ben de yokum." Her şeyi açıklıyor .



8.David Robertson


Gelmiş geçmiş en iyi pivotlardan biri sayılmakta . "Amiral" lakaplı bu büyük adam San Antonio Spurs'teki takım arkadaşı Tim Duncan ile beraber "İkiz Kuleler" olarak anıldı. 1. sıradan draft edilmesi , 2 kere NBA Şampiyonluğu , 1 kere En İyi Savunmacı , 10 kere All-Star , 1 kere MVP ve diğerleri ... Hem de efendi biri



9.Willis Reed


Hall of Famer , Willis Reed'in smaçları hoş değil miydi ? Gayet hoştu bence . 2 kere NBA Şampiyonluğu , 7 kere AllStar , Yılın Çaylağı , 1 MVP , 2 Finaller MVPsi , 1 All-Star MVP . Ödülleri de domine etti , dönemindeki NBA'yi de ... 9 . sıra... Heyecan dolu bir oyuncu ... 9. sırada.



10.Nate Thurmond


Bu adam önündekilere nazaran hiç ödülü yok . Patrick Ewing daha şutördü ve sayı bulma sezisi daha iyiydi ama Thurmond daha iyi bir ribaundçu , daha iyi bir defans oyuncusu , daha iyi bir pasör (Pivot olsa da ) . Kariyer ribaund toplamı , kariyer sayı toplamından daha fazla . Listeyi sonuncu sıradan bile olsa hakediyor 7 kere AllStar oyuncusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder