Çarşamba, Ağustos 10, 2011

Tarihin En İyi 5 NBA Draftı

5-1987 Draftı




Bu draft, lige çok iyi oyuncular getirmiştir ki bazıları Hall Of Fame bile olmuştur.
Bir yerden başlamak gerekirse, belki de NBA tarihinin en iyi şutörlerinden biri olan Reggie Miller NBA'e adımı bu draft ile atmıştır, 2010-2011 sezonu başlamadan önce Reggie Miller'ın en çok üçlük atma rekorunu hala kırılamamıştı.Miller şutlarının istikrarlı ve verimli olmasıyla övünen bir oyuncuydu, Playoff'larda New York Knicks'e karşı sergilediği kahramansı performanslar hala akıllarda.

Bir sonrak ismimiz ise Scottie Pippen, Pippen belki de NBA tarihindeki en iyi savunmacılardan birisi.Son zamanlarda LeBron'un, Jordan'dan iyi olduğu dile getirmekle gündemde kalan Pippen, Batman'in (Michael Jordan) en büyük yardımcısı Robin (Scottie Pippen).7 kez All-Star'a, 10 kez savunma takımına seçilmiştir.

Ve Draft'ın 1 numarası "The Admiral" yani David Robinson.Robinson 1987 draftının en çok dikkat çeken oyuncusu.NBA'in en iyi 50 oyuncusu arasına adını yazdırmayı başaran en iyi oyunculardan birisi.10 kez All-Star olan, 8 kezde en iyi savunma takımına seçilen Robinson, birde MVP ödülünü kazandı.

4-1970 Draftı



Bu draftla, tüm zamanların belki de en patlayıcı, en iyi guardı olarak bilinen Pete Maravich NBA'e adımı attı.Maravich harika bir skorerdi ve doğru zamanda doğru işleri yaparak harika bir hırsızdı.5 defa All-Star olmuş ama hiç şampiyonluk sevinci yaşayamamıştır.

Bu darftın bir numarası büyük bir lider olan, Pistons tarihinde önemli yer edinen Bob Lanier'e ait.Lanier'in kariyer istatistikleri double-double başarısına da imza atmıştır. (20.1 sayı ve 10.1 ribaund)

3-2003 Draftı



İlk 3 sıradaki draftı sıralamak baya zor oldu.

Chris Bosh'la başlayalım.Bosh, Toronto'dayken tam bir double-double makinasıydı.Vince Carter ile harika bir ikili oluşturdular ama takım kontrol altına alınamadı, bir kaç yıl sonra Bosh, Raptors'un tek başına franchise oyuncusu oldu ve liderlik görevini üstlendi ve Raptors'u playoff'a sokmayı başardı.

Sıradaki isim Carmelo.Carmelo Anthony belki de sahanın her yerinden sayı atabilecek en iyi 4 oyuncudan birisidir.Tek problem Melo'nun savunması.Savunmayı geçmekte problem çekmiyor ama iş savunmaya gelince o kadarda iyi değil.

Dwyane Wade...Büyük bir lider ve pozisyonundaki oyuncuların belki de en iyisi.Harika bir skorer, iyi bir savunmacı ve fiziğine göre müthiş bir ribaund gücü.Tıpkı Carmelo gibi, sahanın her yerinden sayı bulabilir.2006'daki şampiyonluğu, şu andaki Big Three'nin liderliğini yapmasına yardımcı oldu.

Vee Draftın 1 numarası, LeBron James. Şüphesiz drafttaki en iyi oyuncu, hiç şampiyon olamamasına rağmen o NBA'in en iyi oyuncusu.Sayı atabilir, savunma yapabilir, takımı oynatabilir, ribaund alabilir kısacası harika bir All-Around oyuncu.Harika bir şutu yok ama içeri driverları sayı bulmasını kolaylaştırıyor.Harika saha görüşüne sahip, sahadaki boş arkadaşlarını kolayca bulabiliecek kapasitede bir oyuncu..

2-1996 Draftı





Draftın 1 numarası Allen Iverson'la başlayalım.Iverson harika bir lider ve 76ers'le birlikte büyük başarılara imza atmış bir oyuncu.76ers'i finale çıkardığınıda unutmayalım.


Steve Nash, 2 kez MVP olmuş bir oyuncu.Yaşına rağmen ligin en iyi pasörlerinden, ve sahadaki en iyi generallerden birisi.Onu özel kılan sadece pasörlüğü değil, uzak mesafeden de harika bir şutör, bunun yanında harika bir hırsız..

Ray Allen, şüphesiz en iyi üçlükçülerden birisi ve NBA tarihinde Reggie Miller ile en iyi şutörlerden.En yakın zamanda Reggie Miller'ın rekorunu kırdı ve gelecekte Hall Of Famer olacak bir isim..

Kuşkusuz en dikkat çeken oyunculardan birisi Kobe Bryant.Bryant oyunun en iyi oyuncularından birisi ve harika bir hücum ve savunma yeteneğine sahip.İlk üç şampiyonluğunda Shaquille O'neal'ın Robin'i olarak hafızalarda yer edinsede 2009 ve 2010'daki şampiyonluklarda kendini gösterdi.2000'lerin ortasında harika bir oyun ortaya koydu ve liderlik rolünü üstlenmeye başladı.33 yaşında patlama özelliğini kaybedebilir ama çok olgun oyunuyla göz dolduruyor.Hala başarısı için merdivenlerini teker teker tırmanıyor ve gelecekte Hall Of Famer olacağı kesin.

1-1984 Draftı




Bu draftta süphesiz tüm zamanların en iyi oyuncusu mevcut.Ofansif gücü, ribaund alması ve asist yeteneği harika.Jordan'ı inanılmaz yapan bir diğer özelliği liderlik vasfı, gittiği her yerde bunu göstermeyi başardı ve bu özelliğini çok sevdi.

Bu draftta ayrıca tüm zamanların belki de en iyi pivtotu olan akeem Olaujuwon'da vardı.Boyalı alanda yaptığı '' Dream Shake '' hareketi onun 1 numaralı öldürücü hamlesiydi.Aynı zamanda harika bir savunmacıydı.

Tüm zamanların en iyi 2. guardı olan John Stockton 1984 draftının orta sıralarında seçildi.Tüm zamanların en iyi '' hırsızı '' olarak kabul edilen Stockton'ın saha görüşü ve pasörlüğü gerçekten harika.Ayrıca tüm zamanlarında asist kralı olduğunu da unutmamak gerek.

Son isim Charles Barkley.Barkley pozisyonuna göre biraz küçük kalıyordu ama sanki Barkley 7 metre yüksekte oyununu oynuyordu.Yüreğini ortaya koyarak, tüm zamanların bir numaralı ribaund canavarı olmayı başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder