Çarşamba, Ağustos 10, 2011

Tarihin En Kötü 5 NBA Draftı

5-) 2001 Draft'ı



Eddy Curry( 4) ,Eddie Griffin (7) ,DeSagana Diop (8) ve 1.sıra seçimi Kwame Brown 2001 Draft'ından çıkan ve başarısız olan isimlerdi.

Tyson Chandler(2) geçtiğimiz sezon Mavericks'te oynadığı oyunla takımların kadrosunda görmek istediği bir oyuncu haline geldi.Jason Richardson (5) ve Shane Battier (6) takımlarına önemli katkıda bulundular fakat elinizde üst sıralardan seçim hakkınız olsa kadronuzda görmek isteyeceğiniz kalitede değiller.

Pau Gasol (3) ve Joe Johnson (10) All Star kalitesinde oyuncu haline gelmeyi başardılar.Gasol ayrıca Lakers'ın 2 şampiyonluk kazanmasında önemli rol oynadı.

4-) 2002 Draft'ı



Kariyerleri sakatlıklarla geçen Yao Ming (1) ve Jay Williams (2) 2002 Draft'ından çıkan isimlerdi.


Yao Ming zaten daha fazla dayanamayıp basketbolu bırakma kararı almıştı.Williams ise geçirdiği bir motorsiklet kazasından sonra düzelmeyi başaramadı.

Mike Dunleavy (3) ve Drew Gooden (4) takımlarına katkı verebiliyorlar fakat asla kendilerinden beklenen düzeye ulaşamadılar.Nikoloz Tskitishvili (5) ve Dajuan Wagner (6) ise en büyük seçim hatalarından biriydi.Chris Wilcox (8) ise arada sırada patlak verebilen bir oyuncu oldu.

Draft'ın ilk 10'unun biraz aşşağısına indiğimizde ise Nene Hilario(7),Amare Stoudemire (9) ve Caron Butler (10) bu draftı tarihin en büyük draft hatası olmasından kurtaran isimler.

3-) 1989 Draft'ı



Pervis Ellison (1) NBA'in gelecek senelerde Hall of Fame olması beklenen isimlerden biri haline gelse de,kariyerini abartılı bir şekilde bitirdi.

Danny Ferry (2) J.R Reid (5) Stacy King (6) ve Georfe McCloud (7) NBA'in en değersiz isimleri haline geldiler.Randy White (8) ikinci bir Karl Malone beklentisiyle draft edildi fakat olduğu şey neredeyse Randy White bile değildi.

Tom Hammonds (9) ve Pooh Richardson (10) 1989 Draft'ının en kötü 3.Draft olmasında önemli rol oynayan isimler.

2-) 2006 Draft'ı



2006 NBA Draft'ı Adam Morrison (3), Tyrus Thomas (4) ,ve Shelden Williams (5) ile en kötü 5 Draft'ın 3. sırasında yer alıyor

Lamarcus Aldridge (2) bu Draft'ı kurtaran isim diyebiliriz,zaten kendisi şu anda Portland'ın en iyi ismi durumunda.Andrea Bargnani (1) iyi bir oyuncu fakat 1.sıradan seçilmeyi hak etmiyor.

Brandon Roy (6) ve Rudy Gay (8) sakatlıklarla savaşmak zorunda kalan isimler.Randy Foye (7) orta düzey bir oyuncu oldu.Peki Patrick O'Bryant (9) ve Saer Sene (10) ismini duyan birileri var mı?

En Kötü Draft : 2000 Draft'ı



Değerlendirmelerden sonra 2000 NBA Draft'ı tüm zamanların en kötü Draft'ı olmayı başarıyor.

Kenyon Martin (1) iyi bir kariyere sahip oldu,fakat 1.sıradan seçilececek bir düzeyinde oynamayı başaramadı.

Bu Draft'ın ilk 10 seçimine baktığımızda,sadece 3 oyuncu NBA'de patlama yapabildi.

Jamal Crawford (8) Drafttaki en iyi isim olabilir,zaten kendisi ligin en iyi bench skorerlerinden biri.Mike Miller (5) , Joel Pryzbilla (9) ve Keyon Dooling (10) ise ligde rol oyuncuları haline gelen isimler.

Stomile Swift (2) Marcus Fizer (4) Demarr Johnson (6) ve Chris Mihm (7) ise NBA'de oynama kalitesine bile doğru dürüst ulaşamayan isimler oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder