Cumartesi, Ağustos 20, 2011

Türkiye 66 - 60 Belçika




Ve 12 dev adam sonunda kazandı: 66-60

Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Beko Super Cup'da mücadele eden A Milli Takımımız kabus gibi maçların ardından ilk galibiyetini elde etmeyi başardı.


Bu yıl Litvanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan A Milli Takım, hazırlıkları kapsamında Almanya’da katıldığı Beko Super Cup’ın ikinci bugün Belçika ile karşı karşıya geliyor.
Karşılaşma TSİ 16:00’da başladı.
Turnuvanın ilk maçında dün Yunanistan ile karşılaşan millilerimiz sahadan 62-38’lik skorla mağlup ayrılmıştı.
***
Millilerimiz maça basketle başladı. Belçika bu baskete cevap veremeden ard arda iki basket daha kazanan takımımız 6 sayıya ulaşırken, Belçika ilk sayısını buldu ve durumu 6-2'ye getirdi...
Hidayet'in nefis pası ve Ersan İlyasova'nın becerisi ayakta alkışlanırken faullerden yalnızca biri sayıya çevrilebilidi, Belçika bu durum sonrası bulduğu basketle durumu 7-4'e getirdi.
Bu basketin ardından millilerimizin hücumundan sayı çıkmazken Belçika durumu 7-6'ya getirdi. Ancak Türkiye bolca faul yapan Belçika'nın sertliğini Ömer Onan'ın faul atışları ile cevaplandırdı ve 5. dakika biterken durumu 9-6 yapmayı başardı.
Ömer Onan'ın pasında Ömer Aşık'ın smaçı büyük takdir topladı.
Belçika'nın faul hakkını kısa sürede doldurduğu maçta hücumda da etkili olmaması bu maça dek zor anlar yaşayan ve son maçta şaka gibi skor bulan Millilerimize yarıyor.
Ancak bundan sonra yargunluk belirtisi gösteren Millilerimiz bitime dakika kala skorun 12-11'e kadar gerilemesine engel olamadı.
Oldukça bol faullü oynayan ve hücumda etkisiz görünen Belçika karşısında millilerimiz ilk yarıyı önde bitirme şansını kaptırdığı topla zora sokmasına rağmen, topu kaptıran Semih'in hatasını telafi etmesiyle birlikte rahatladı ve son 15 saniyede Semih'le bulduğu iki sebest atıştan birini sayıya çevirirken, son dört saniyede Emir Predzich'in kaçırdığı faullere rağmen devreyi 17-14 önde bitirmeyi başardı.

İKİNCİ ÇEYREK

Belçika ikinci yarıya sayı bularak başladı ve durumu 17-15'e getirdi ama Enes'in basketi farkı tekrar açtı.
Orhun Ene'nin bu dakikalarda oyuna aktif müdahale için çırpınması dikkat çekti.
Maçın ikinci çeyreğinde dakikalar 6. 34'ü gösterirken Belçika faulden bulduğu sayılarla skoru 25-17'ye getirdi.
Ardından Ömer aşık bulduğu basketle millilerimizi 27-18 ele geçindi. Belçika hücum ederken topu kaptırınca koçu mola almayı tercih etti.
Bu mola sonrası fark kapanmaya başladı ve dakikalalar 3. 24'ü gösterirken skor 29-26'ya geriledi.
Türkiye ard arda kaçırdığı basketlerle rakibine yans verirken Belçika bu şansları kullanayınca devrenin bitimine 2,20 saniye kala skor 32-26 oldu.
Kerem Tunçeri'nin devrenin bitimine 2 dakika kala boş pozisyonda attığı suç basket olmayın belçika Begin ile skoru 32-28 yaptı...
Ancak Ömer Aşık bu baskete akabinde attığı iki ayrı basketle cevap verdi.
Maçın bitimine yarım dakika kala skor 36 -28'di. Türkiye Ömer Onan ile üç sayılık atış denedi ama basket bulamadı. Belçika Türkiye settini aşamayınca üç sayılık atış denedi ama o da sayı bulmaya muvaffak olamadı ve maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

MAÇTA İKİNCİ YARI

Maçın ikinci yarısına belçika hücumu ile başlandı ve skor 36-30 oldu.
Ardından her iki takımın sonuçsuz hücumları geldi.
Birbirine nazire yaparcasına karşılıklı basket kaçıran takımlardan şanslığı kıran taraf Kerem tunçeri ile Türkiye oldu ve üçüncü çeyreğin bitimine 7 dakika 40 saniye kala skoru 38-30'a getirdi.
Sonrasında yine ard arda kaçırma rekabeti başladı. Semih Erden çeyreğin bitimine 6 dakika kala bulduğu faullerle sayı bulmayı başardı.: 40-30
Empenga'nın ribandu iyi takibi ile bulduğu sayı durumu 40-32 yaptı.
Semih kazandığı faullerin birini sayıya çevirdi ve durumu: 41-32 yaptı.
Belçika bu fırsatı kaçırmadı ve durumu 41-34'e getirdi.
Türkiye bu sayıya cevap vermekte gecikmedi ve durulu 43-34 yaptı.
Üçüncü çeyreğin ilk yarısı biterken maçın o anına dek dışarıda oturan Sinan Güler maça dahil oldu.
Maçta ard arda karşılıklı basketlerle skor zeyreğin bitimine 2 dakika kala 45-45 oldu.
Belçika kazandığı serbest atışlardan birini sayıya çevirerek 46-45 öne geçti. Bu maç boyunca o ana dek Belçika'nın ilk kez öne geçtiği andı.
Türkiye bulduğu serbest atışları kaçırırken Belçika sayı bulmayı sürdürdü ve 49-45 öne geçti.
Maçın üçüncü çeyreğininin bitimine 44 saniye kala Emir bulduğu faul atışları ile durumu 49-47 yaptı ama Belçika bu atış sonrası bulduğu hücumu sayıya çevirmeyi başardı ve üçüncü çeyreği 51-47 önde kapattı.

SON ÇEYREK

Türkiye son çeyreğe sayı bularak başladı ve sayı farkını bire indirerek moral buldu: 50-51.
Sayısızlığı maçın bitimine 6 dakika 13 saniye kala 3 sayılık basket bulan Belçika farkı yinedin dörde çıkarttı ama Emir anında üç sayı ile cevap vererek farkı yeniden bire indirmeyi başardı. 54-53.
Belçika bulyduğu sayı ile farkı yeniden açtı: 56 - 53
Maçın bitimime 3 dakika kala Türkiye bulduğu üçlükle durumu 58-58 yapmayı başardı.
Hemen ardından Ersan İlyasova ile yeniden öne geçme şansını da kaçırmadı: 60 -58.

Bu basketin ardından Belçika kaçırırken Ersan İlyasova attığı üçlükle Türkiye'ye rahat nefe aldırdı: 63-58.
Bu basket sonrası oyun daha da sertleşti. Ama Türkiye avantajı elinden kaçırmamak için iyi direndi ve Semih'in faul atışları ile son bir dakikaya 64-60 önde girmeyi başardı.
Son dakikaya galip girme avantajını iyi kullanan Türkiye 20 saniye kala Belçika'ya mola aldırdı. Mola sonrası Belçika pota dibinde ard arda ribaund almasına rağmen sayı bulmayı başamadı.Top dışarı çıkarken bu kez mola alan teknik adam Orhun Ene oldu.
Orhun Ene'nin son 12 saniyede aldığı mola sonrasında saha dönen Türkiye Hidayetle topu oyuna sokup topu Kerem Tunçeri'ye geçirdiği anda doğal olarak beklenen faul geldi.
Kerem Tunçeri her iki faulü de sayıya çevirdi ve skoru 66-60 yaptı ve maç bu skorla sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder