Cumartesi, Eylül 11, 2010

"Kasti müdahale" başvurusu


Pınar Karşıyaka Basketbol Şubesi, Andre Smith'in sakatlandığı pozisyonla ilgili başvuruda bulundu. 


Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'da Basketbol Şube Yönetimi, Pamukkale Turnuvası'nda oynanan Bornova Belediyespor maçında Andre Smith'in sakatlığına sebep olan oyuncunun, hak ettiği cezayı alması için gerekli girişimlere başlandığını bildirdi.
Basketbol Şubesinin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, geçen hafta Denizli'de oynanan Bornova Belediyesi maçında Andre Smith'in ''kasti müdahale'' sonucunda sakatlandığı belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Şubemiz hukukçuları gerekli çalışmaları yapmış ve hareketi yapan oyuncunun hak ettiğini düşündüğümüz cezaları alması için gerekli girişimlere başlamıştır. Ancak burada bizi üzen Bornova Belediyespor Kulübü'nden hiçbir resmi açıklama gelmemiş olmamasıdır. Aradan dört gün geçmesine rağmen ne bir üzüntü mesajı ne de oyuncularının durumu ile ilgili bir açıklama gelmemiştir.''
Smith'in yaklaşık 3 ay oynayamayacağının bildirildiği açıklama, şöyle devam etti: ''Bu durum bizi takım kurma konusunda ve maddi anlamda zor durumda bırakmıştır. Böyle bir ortamda çok basit bir açıklamayı dahi yapmayı gereksiz gören İzmir kulübüne hatırlatmak isteriz ki, Karşıyaka Spor Kulübü tüm İzmir'e basketbolu tanıtmış, öğretmiş ve sevdirmiş yegane kulüptür. Şu an İzmir Kulüpleri'nde görev yapan oyuncu, teknik adam ve yöneticilerin büyük çoğunluğu basketbolu Karşıyaka'da öğrenmişlerdir. Sadece bu kadarı bile Karşıyaka'ya saygı duymak için yeterlidir.''
Taraftarlara da çağrıda bulunulan açıklamada, ''Bütün gücümüzü aldığımız, Türkiye'nin en büyük ve bilinçli taraftarı olan Karşıyakalılardan, Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Şubesi olarak isteğimiz, bu konuyu sadece şube yönetimine emanet etmeleri ve her zamanki centilmenlikleri ile tüm rakiplerimizi Karşıyaka Arena'da ağırlamalarıdır'' ifadeleri kullanıldı.
Pamukkale Turnuvası'nda oynanan Pınar Karşıyaka-Bornova Belediyesi maçında Pınar Karşıyaka'nın sayıyla sonuçlanan serbest atışının ardından Buljan Zvonko ile Andres Smith arasındaki ikili mücadele sonrasında Smith sakatlanmış, ameliyat olacağı bildirilen Smith'in yaklaşık 3 ay basketbol oynayamayacağı açıklanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder