Çarşamba, Temmuz 20, 2011

Esteban Batista Anadolu Efes'te




Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürürken, Uruguaylı oyuncu Esteban Batista'nın lacivert-beyazlı kulübe transferi, serbestlik belgesinin kulübe ulaşmasının ardından gerçekleşti.

Anadolu Sağlık Merkezi'nde sağlık kontrolünden geçen Batista'nın, Anadolu Efes ile 3 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.

Ülkesinin milli takımında kaptanlık yapan 27 yaşındaki Batista'nın, NBA'e transfer olan ilk Uruguaylı oyuncu unvanı da bulunuyor.

2007 Amerika Basketbol Şampiyonası'nda Uruguay forması altında maç başına 20.8 sayı ve 12.4 sayı ortalaması tutturarak şampiyonaya damga vuran Batista, bu sene yapılacak olan şampiyonada da Uruguay Milli Takımı'nın kaptanı olacak.

THY Avrupa Ligi'nde geçen sezon İspanya'da Caja Laboral takımında 10 maçta forma giyen Batista 8.4 sayı, 6.3 ribaunt ve 1.4 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

Batista'nın serbestlik belgesinin gelmesinin ardından bu transfer gerçekleşirken, Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Batista'nın pota altında takıma büyük güç katacağını vurguladı.

Özerhun yeni transferleriyle ilgili olarak, ''Batista pota altı pozisyonumuz için tam aradığımız tamamlayıcı özellikte bir oyuncuydu. Avrupa Ligi tecrübesi olması da ayrıca bir avantaj. Uzun oyuncu transferimiz Batista ile son buldu. Pota altında arzu ettiğimiz savunma sertliğini yarattığımızı düşünüyorum'' şeklinde değerlendirme yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder