Cuma, Temmuz 15, 2011

NBA de Lokavta Teslim Oldu




NBA'de lokavtın etkileri gitgide artıyor. Detroit Pistons ve Charlotte Bobcats'den sonra NBA'de dün ligin kadrosunda yer alan 114 kişinin işine son verdiğini açıkladı.


Bu yaklaşık NBA'de çalışanları % 11'i ediyor ve gerçekten çok önemli bir rakam. Lokavtın gidişatı konusunda önemli bir gösterge mi değil mi? Bu ancak ikinci toplantı sonrası belli olacak. NBA basın sözcüsü Mike Bass, NBA'in tüm dünyada giderlerini $ 50 milyon azaltma kararını aldığını ve ilk olarak Paris ile Tokyo'da ki ofislerine kilit vurduğunu ve kapattığını açıkladı. Ayrıca her yıl Draft lottery sıralamasının belirlediği New Jersey'deki stüdyosunu da kapatma kararı alı.

NBA'in New York 5.inci caddedeki mağazası da kapatıldı, ancak NBA yeni bir mağazanın kiraların çok daha makul olduğu bir yerde açılacağını belirtti. NBA lokavt başlamadan önce de kaçınılmaz olduğu görüşmeler sırasında belli olduğunda 131 kişiyi işten çıkarmıştı. Böylece lokavtın olacağı kesinlik kazanmaya başladığından bu yana NBA 275 kişinin görevine son vermiş oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder