Çarşamba, Temmuz 20, 2011

Simas Jasaitis Türk Telekom'da

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRBkWQq0PspS-PAW7MTT5opc6gAo1i5dXTurVd-9wykBmUbTfAR7y_wIkkQ_uZtvi5ZnHlDeOzRtWOD555AuC7KonRa8Map1hWcSN6OB8_wT7uGC2mfO4Irxw7SRnKj7jjUsjG_lYCMx_W/s320/simas-jasaitis.PNG


Türk Telekom, Litvanya Milli Takımı forveti, eski Galatasaraylı Simas Jasaitis ile bir yıllık sözleşme imzaladı.


Türk Telekom’un, Ankara’da sporun en büyük destekçisi olduğu vurgulayan Asbaşkan Celalettin Dinçer, yıldız oyuncu hakkında; “Jasaitis ve diğer kaliteli oyuncu transferlerimizi Ankara seyircisinin tekrar salonları doldurmalarını ve spora destek vermelerini sağlamak için yapıyoruz. Jasaitis, topu eline aldığı anda izleyenleri ayağa kaldıran, estetik atışlara sahip bir oyuncu. Jasaitis’in maçlarda seyircimizi ayağa kaldırıp, takımımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu transferimiz, basketbol ve Ankara’yı tek yürek ve tek bilekte birleştiren kulübümüz için hayırlı olsun.” yorumunda bulundu.

Litvanya’da Marciulionis BS genç takımında basketbol hayatına başlayan usta bilek, 2005'te Lietuvos Rytas Vilnius ile Uleb Cup'ı kazandı ve final maçındaki 16 sayısıyla dikkatleri üzerine çekti. 2006'da Maccabi Tel Aviv'e transfer oldu, bir sezonun ardından Tau Ceramica ile anlaştı. İspanya’nın Joventut Badalona takımının forması altında Euroleague’de 10 maçın 7’sine ilk beş başlarken 9.3 sayı ve 2.8 ribaund ortalaması yakalamıştı.

2010 yılında Galatasaray’da forma giyen milli oyuncu, burada 29 maçta 13 sayı ortalaması tutturmuştu. Yıldız oyuncu aynı zamanda Litvanya Milli Takımı’yla 2010 Dünya Şampiyonası’nda bronz madalyaya sahip oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder